Waarom vouwkarton

Vouwkarton als perfecte verpakkingsmateriaal

Vermijs Kartonnage produceert uitsluitend verpakkingen van verantwoord vouwkarton. Dit materiaal is duurzaam, gebruiksvriendelijk en zeer geschikt om mee te verpakken. De flexibiliteit in toepassing en ontwerp maken het mogelijk om uw maatwerk herkenbaar en uniek te maken. Er is een enorme variatie aan vouwkartonsoorten verkrijgbaar met elk haar eigen specificaties. Wij adviseren u graag over het ideale kartonsoort voor uw product.
WAAROM U KIEST VOOR

Vouwkartonnen doosjes als uw verpakkingsmateriaal?

Vouwkarton is een plaatvormig materiaal, gemaakt op basis van houtvezels, uit één of meer lagen samengesteld en varieert tussen de 145 en circa 650 g/m2. Dit geeft het diverse voordelen als verpakkingsmateriaal;

  • Zeer duurzaam materiaal
  • Flexibel in toepassing
  • Zeer stevig in relatie tot gewicht
  • Perfecte bedrukbaarheid
  • Duidelijke presentatie in het schap

Zekerheid
Kwaliteit
Flexibiliteit
Veiligheid

DIT ZIJN DE

Materialen waar wij mee werken

Hernieuwbare bron

Oud karton is voedsel voor nieuw karton of papier. Daarom gaan wij zeer zorgzaam om met onze afvalstroom. Virgin vibre karton is gemiddeld nog 7 maal recyclebaar! Geen ander verpakkingsmateriaal is zo geschikt voor recycling. Dat maakt uw verpakking duurzaam.

Voordelen vouwkarton

Vouwkarton is een perfect materiaal voor uw verpakking. Karton heeft een gering eigen gewicht, is zeer goed stapelbaar en veelzijdig in vormgeving met behoud van sterkte. De hoge beschermfunctie functioneert ook als logistiek hulpmiddel tijdens transport. Het heeft goede hygiënische eigenschappen, is goed herkenbaar in het schap en is vooral veilig in gebruik.

FSC® ingekocht

Vermijs Kartonnage koopt FSC karton in wat betekent dat het karton onder streng toezicht en met ecologisch, sociaal en economisch verantwoord bosbeheer is geproduceerd. FSC staat dus voor een verantwoorde keuze. U kunt zelf kiezen of u dit kenbaar wil maken middels het FSC logo op uw verpakking.

GC1 en GC2 Materialen

Bij Vermijs Kartonnage werken we het meest met zogenaamde GC1 en GC2 materialen. De materialen bieden een zeer stevige vezelstructuur, waarmee uw verpakking zeer goed functioneert en beschermt. Deze materialen hebben een witte voorzijde met ofwel een witte of crème rug. De witheid van de bedrukbare zijde zorgt dat het drukbeeld extra kleurkracht heeft.

Negatief milieuvooroordeel

Aan karton en papier kleeft nog altijd en onterecht negatief milieuvooroordeel. Zo zouden zij bomen kosten en slecht zijn voor het milieu. Door verantwoord bosbeheer is het Europese bosoppervlak toegenomen met 30% sinds 1950. De houtvezel van tropisch regenwoud is niet geschikt voor productie van karton. Bomen die wel bruikbaar zijn voor kartonproductie komen veelal uit Europa. Het karton van Vermijs Kartonnage komt uitsluitend uit Europa en is altijd verantwoord.